Bienvenido al Peru!
Hola todos!
Ik ben inmiddels na een kleine 24 uur reizen aangekomen in Cusco, de oude Inca hoofdstad van Peru. Onder de bezielende leiding van huisbaas/kok Carlo Ugarte de Kotsakis, die welgeteld 2 woorden Engels kan, verblijf ik op dit moment in een appartement dat ik deel met 2 Duitse meiden die hier al een aantal weken vrijwilligerswerk doen in het plaatselijke hospitaal.
De reis
Na ongeveer 10 ‘double checks' stond ik vol zelfvertrouwen bij de incheckbalie van Iberia Airlines op Schiphol. Dit zelfvertrouwen werd kortstondig de grond in geboord toen gevraagd werd waar mijn visum was. Toen ik aangaf dat dit naar mijn weten niet nodig was voor de 3,5 maand dat ik weg ben, kreeg ik te horen dat je maximaal 183 dagen mag verblijven in Peru zonder visum (ik kon naast mijn terugvlucht uit Rio niet aantonen dat ik Peru verlaat na een week of 3/4) . Zonder hogeschool wiskunde er bij te halen ben ik de tafel van 30 op gaan noemen, hetgeen één van de dames op het idee bracht dat 183 dagen zomaar eens een half jaar kan zijn. Zo kreeg ik gelukkig toch de 3 benodigde tickets. Na een afsluitend drankje met het afscheidscomité op Schiphol (tof dat jullie er waren!) ben ik de douane op gaan zoeken.

Even kreeg ik het idee dat mijn trainer de gates mocht kiezen, want op Schiphol mocht ik een schamele 15 minuten afleggen naar de gate en in Madrid was dit een duurloop van 25 minuten.
Vooraf was ik wat argwanend over de dik 11 uur durende vlucht van Madrid naar Lima, want deze werd door het Zuid-Amerikaanse LAN Airlines uitgevoerd. Geheel ten onrechte overigens, want wat een fantastische vlucht was dit! Ik had 2 stoelen aan het raam voor mezelf alleen, er zat niemand achter me, via het beeldscherm op de hoofdleuning voor me (met touch overigens) kon ik diverse spellen spelen, 1000 muziekalbums beluisteren, een stuk of 30 films kijken, en als één van de 10 fraaie stewardessen je weer een gratis maaltijd of sappie aan kwam bieden, kon je ‘m gewoon even op pauze zetten. Wellicht heel normaal dit allemaal trouwens, maar ik vond het fantastisch. Om even op deze stewardessen terug te komen: deze waren mijn inziens niet van de opleiding gehaald, maar gewoon gescout via een castingbureau met als enige pré dat ze een ijzeren kar vooruit konden duwen. Van mij had Co Piloot nog 3x om de aarde mogen vliegen!
Bij aankomst in Lima mocht ik nog 3 uur wachten op de luchthaven en vervolgens inchecken voor de laatste vlucht naar Cusco. Daar ontstond een boeiend dialoog met de douane beambte die trachtte 'Willem Heijboer' uit te spreken. Om een idee te krijgen van de rest van dit gesprek verwijs ik jullie naar You Tube: Nieuw Dier - Marko Puskaric.
De vlucht naar Cuscowas redelijk spectaculair. In Lima is het volledig vlak, maar binnen 100km rijst de Andes naar hoogtes van 6000 meter. Bij aankomst was het redelijk bewolkt. Terwijl je dan tussen de bergen in vliegt met een airbus, hoop je maar dat de navigatie van de mannen voorin proper werkt. Dit was overigens ook zo, anders had ik dit bericht niet kunnen versturen.
Aangekomen in Cusco werd ik opgehaald door huisbaas Carlo. Een Peruaan met een Argentijnse en Italiaanse achtergrond. Hij liet me het appartement zien, zette een kop cocathee voor me en vertelde me dat ik er een stuk of 10 achterover moest slaan en deze dag relaxed moest houden om hoogteziekte te voorkomen. Iets wat vaak voorkomt hier opongeveer 3300 meter hoogte.
Gisteren heb ik op de Spaanse school kennis gemaakt met mijn nieuwe ‘klasgenoten' en hebben we een rondleiding door het centrum gehad. In de avonduren zijn we nog een drankje gaan doen, wat erg gezellig is in dit levendige centrum. Vanmorgen ben ik om 7.55 uur met de benenwagen naar het centrum vertrokken voor de eerste Spaanse les. Ik verblijf op ongeveer een half uur lopen van het centrum dus ik voldoe in ieder geval aan de Nederlandse beweegnorm. In de avonduren wordt er wel een taxi geadviseerd. Dit is overigens niet heel vervelend,want deze rit kost welgeteld 3 Soles (0,75 euro).
Alles z'n gangetje hier dus. Ik hoop daar ook. Ik wens alle voetballers/trainers veel succes met de eerste competitiewedstrijden zaterdag.
Suerte!

heej beste vriend!
Goed om te horen dat het allemaal zijn gangetje gaat. Blij dat je veilig bent aangekomen, aangezien sommige vliegtuigen daar ook 0,75 cent kosten. Heb vandaag ook de gehele dag thee gedronken, want brak van het zware weekend. Mysteryland was beest trouwens, nog droog gehouden daar ook.
Spreek je snel, en wacht met smart op je volgende belevenissen
xxx Vin
He Wilms!
Leuk verhaal Blij dat je er bent ;-). Toch jammer dat de beschrijving van de stewardessen niet met wat mooi beeldmateriaal versterkt wordt!
Het beste!
gr,
Dirk
Hi Wilm,
Leuk om je verhaal te lezen!
Succes met je Spaanse lessen en keep us posted!
Kus,
Nan.
Yees, de eerste berichtgeving is een feit!
En geheel zoals vooraf voorspeld blijken hier vanaf dag 1 mogelijkheden te liggen...
Verse cocathee als Peruviaans equivalent van Lidl's 'Rooibos-Vanille', gratis taxi's en de eerste kennismakingsdrankjes (chapeau! nog maar 100 te gaan;)
Hier alles z'n Rhoonse gangetje!
Enige noemenswaardige nieuwsfeit is dat het automatische koffiezetapparaat van de MCD nog altijd defect is, hetgeen het eenvoudig maakt loyaal te blijven aan Bertus & Co!!
PS 1: Wij willen je bij thuiskomst graag inwijden in de "Friday Night @ Schiphol"
PS 2: Al kunnen genieten van de Bratkartoffeln?
Amuseer je en até logo! X
Hoi,
Oh bij het verkeerde verhaal gereageerd...zie je nou wel..weer Zielig!!!!
Nogmaals het beste...A3
leuk om je belevenissen te lezen!
veel plezier!
groeten,
francine
100? Jochem ga je schamen! Voor straf 10 minuten in de hoek :-)
Ik ben blij dat je reis vrijwel gelijk goed begon en dat je geen s.v.o.m. (ik hoop dat je dit begrijpt, helemaal volledig opschrijven vond ik niet zo'n goed idee) naast je had....
Doeiii
Hoi Wim,
Blij dat je heelhuids bent aangekomen. Zit je eigenlijk wel in de goede klas, of gaat het je op z'n Duits ook goed af? Have fun!
Joooooooooooooh Willem, klinkt goed allemaal.
Knap geschreven overigens.
Je hebt alleen (nog) niet verteld wat de uitwerking van de Coca thee was...... :-)
We blijven je volgen hoor, dikke kus
Ben zoooooooo jaloers! Al bij Jacks gegeten? Of Inkacola geprobeerd? Neem de gele! Waan-zin-nig lekker! Fanmail kan vanaf nu naar de Brede Hilledijk :-) Hij blijft tot nu toe angstvallig leeg...
Keep happy and healthy!
XXL
Hee Willempie,
Leuk om je verhaal te lezen. Klinkt goed allemaal zeg! Ik ben benieuwd naar het verdere verloop van je reis! Heel veel plezier en succes!!
Geniet ervan!
Liefs,
Nienke
PS: Al geprobeerd of ze daar een beetje kunnen koppen? ;)
heijboer.nl...
ohw wat ben ik jaloers zeg..lijkt me fantastisch daaro! haha mooi verhaal van dat visum, ik herken iets van thailand!!
morgen knallen tijdens eerste compwedstrijd, je hoort alles gaat weer zn gangetje hiero!
succes met de spaanse les en ik mis op deze vrijdagavond onze spaghetti al...
:-s
ciao ouwe huisgenoot!!
Hey ouwe ketser!
Klinkt nu al fantastisch wat je hebt meegemaakt haha.. Kan me helaas niets bij die spaanstalige stuwardesjes voorstellen allen, jammer! Maargoed, lijkt me dat het een paar kleine doelderties waren?!
Ik mag hopen dat jij de roots opzoekt van Doeldertie z'n chimeid?! Straks plan, en dan verwacht ik een leuke tweet :P..
HAve fun pik! We faxeeeeeeee...
HAiii
Hi Willem,
Leuk je eerste reisverhaal te lezen. Nog even een update betreffende Poes. Hij is afgelopen week twee dagen ertussen uit geknepen. Maar gelukkig na een lange reis weer terug gekeerd (onder de modder)! Na een wasbeurt heeft hij vandaag een muisje gevangen. Ik wist niet dat het een jager was... Verder is het nog steeds een echte knuffelbeer (poes)!
Geniet van je trip!
Liefs
Wilm!!
Goed om te lezen dat je je vermaakt daar, had niet anders van je verwacht!
Have fun!! xxxxxxx
Hey Blaftief! Mooi begin chef... is het een straf om je app. met twee Duitse meiden te delen? Het scheelt nogal of de naam Olga of Heidi is.....
Wilms,
Hoe is het met de heupjes? Lekker los?
Al een Peruaanse chica weten te verblijden met je dansmoves? Poehpoehp!
Veel plezier!! xxx
Hey beste neef!!
Leuke verhalen allemaal en wat een mooi landschap.
Ben benieuwd naar alle verhalen die komen gaan!!
Maak er een mooie tijd van!!
Veel plezier!!
Je best neef